Dette bør du vite om forbruksgjeld, refinansiering, og budsjett

Har karrieresatsingen din medført seg gjeld? Dette bør du vite om forbruksgjeld, refinansiering, og budsjett

De fleste vet om Julius Caesar, og at han var en lederfigur som levde i det gamle romerriket. Det ikke like mange vet, derimot, er hvordan han ble så stor som han ble, og fikk de mulighetene han fikk.

Det var nemlig slik at det krevde enorme summer med penger for å stige i gradene i det romerske statssystemet – penger Caesar ikke hadde. For å fortsatt kunne få tilgang på de stillingene som en dag kunne gjøre ham til konsul, altså statsleder for et år, pådro han seg mye gjeld (veldig mye). Han fikk senere til å nedbetale den gjelden, etter han hadde erobret det som i dag er Belgia og Frankrike.

Grunnen til at vi innleder med denne fortellingen, er fordi vi ofte ser at en lignende situasjon oppstår for de som er dedikert til å komme høyt opp på karrierestigen (bortsett fra delen med erobringen, så klart). Det kan hende at studielån ikke strekker til, så man pådrar seg forbruksgjeld; eller kanskje man deltar på dyre seminarer rundt i verden for å holde seg på toppen av bransjen; eller kanskje man gjør andre dyre ting for å fremme sin karriere.

Uansett hvordan det skjer, så ser vi at for mange, så fører karrieresatsingen med seg gjeld. Hvis dette er tilfellet for deg, ikke gå noe sted – vi kommer nå til å dele det du bør vite om forbruksgjeld, refinansiering, og budsjett for å løse disse gjeldsproblemene.

Stor forbruksgjeld er vanskelig å nedbetale

Forbruksgjeld består som regel av forbrukslån og kredittkort. Det som er spesielt for disse måtene å få tilgang til ekstra penger, er at de har de høyeste rentene på markedet. For stakkaren som pådrar seg for mye forbruksgjeld – si, 200,000 kroner eller mer – kan det bli vanskelig å nedbetale gjelden.

Denne situasjonen bringer mange negative effekter på folks liv som økonomisk stress, manglende evne til å spare penger til pensjonisttilværelsen, og manglende evne til å dekke barnas (eller de fremtidige barnas) behov. Det du bør vite, derimot, er at det finnes en utvei.

Refinansiering kan være løsningen

Refinansiering viser til en prosess der man samler, eller “konsoliderer,” flere lån inn i ett, slik at man kun trenger å forholde seg til én regning i måneden, og ikke flere. Refinansiering har mange fordeler fremfor andre alternativer, da det videre kan hjelpe deg å senke dine månedlige betalinger, noe som betyr mindre stress og mer penger i lommen.

Hvis du har pådratt deg betalingsanmerkninger, derimot, så er det liten sannsynlighet for at du får godkjent refinansieringslån fra vanlige banker; da bør du heller gå til nisjebanker som har tilpasset seg til å kunne gi refinansiering til de med betalingsanmerkninger. Grunnen til at de kan gjøre dette, er fordi de som regel krever sikkerhet i bolig for lånene, noe som betyr at de får en ekstra trygghet når det gjelder tilbakebetaling.

(kilde:Refinansiering Med Betalingsanmerkning.no).

Budsjett hjelper deg å forhindre økonomiske problemer senere

Budsjettering er en ferdighet du kan lære deg, som hjelper deg med å forhindre at du faller inn i lignende økonomiske problemer i fremtiden.

Det er mange fordeler med budsjettering. For det første vil det hjelpe deg å spare penger og unngå unødvendig gjeld. Du kan også planlegge på forhånd for dine behov og ønsker, noe som vil gjøre det lettere å sette opp økonomien din på sikt. På denne måten vil du ikke trenge å bruke kredittkort når du skal reise eller kjøpe julegaver, og du vil få en mer forutsigbar finansiell fremtid. Kanskje aller viktigst, så vil det gi deg et stødigere grunnlag for å satse videre på karrieren din.

For å finne en budsjett-app som passer for deg kan du sjekke ut denne listen hos Intrum.no.